На што треба да се внимава при исклучувањето на валавницата

Во производниот процес на валавницата, кога нема да застане заради одржување или кога треба да се исклучи во итен случај, на што треба да се внимава откако ќе се запре валавницата?Денеска ќе споделам со вас кратка анализа.

1. Откако ќе застане валавницата, престанете да го напојувате челикот и отсечете го онлајн возен парк со сечење гас за да избегнете напрегање на валјакот и оштетување.

2. Ако валавницата треба да се исклучи долго време, најдобриот метод е да го отворите системот за подмачкување за да го одржите главното лежиште подмачкано, а потоа да го затворите за да спречите навлегување на прашина и остатоци во лежиштето.

3. Исклучете го напојувањето на валавницата и помошната опрема.

4. Исцедете ја водата во цевката за ладење за да избегнете замрзнување и пукање на цевката за ладење кога времето е студено.

5. Заштитете го системот за подмачкување, моторот, воздушната спојка и бавното возење од прашина, но не запечатувајте ги премногу цврсто за да избегнете акумулација на влага.Користете мал грејач или заштитна сијалица за да спречите таложење на влага.

6. Ставете кеса со средство за сушење во сите контролни и електрични табли за да спречите акумулација на влага и безбедно запечатете ја контролната табла.

Горенаведените точки на кои треба да се обрне внимание се производителите на челични валања што треба да обрнат посебно внимание.Само со добра работа во работата за одржување за време на исклучувањето на валавницата, опремата за валање може подобро да ги заврши работните задачи за време на производниот период, да ја подобри ефикасноста на валањето и да ја продолжи валавницата.Работен век!


Време на објавување: Мар-11-2022 година