Elektrisk lysbueovn

Elektrisk lysbueovn enelektrisk ovn til smeltning af malm og metal ved høj temperatur produceret af elektrodebue.Når gasudladning danner bue, er energien meget koncentreret, og bueområdets temperatur er over 3000 ℃.Til smeltning af metal har den elektriske lysbueovn større procesfleksibilitet end andre stålfremstillingsovne, kan effektivt fjerne urenheder som svovl og fosfor, ovntemperaturen er nem at kontrollere, og udstyret dækker et lille område, som er velegnet til smeltning af høj- kvalitetslegeret stål.

Elektriske lysbueovne kan klassificeres på mange måder.
Ifølge elektrodens smeltende form
(1) En lysbueovn for elektroder, der ikke kan forbruges, bruger wolfram eller grafit som elektrode.Elektroden i sig selv forbruger ikke eller forbruger lidt i smelteprocessen.
(2) Den elektriske lysbueovn til forbrugselektrode bruger det smeltede metal som elektrode, og metalelektroden forbruger sig selv, mens den smelter.
I henhold til styreformen for buelængde
(1) Lysbueovn til automatisk kontrol med konstant lysbuespænding er afhængig af sammenligningen mellem spændingen mellem de to poler og den givne spænding, og forskellen forstærkes af signalet til at drive den forbrugbare elektrode til at stige og falde for at holde buelængde konstant.
(2) Automatisk lysbuelængde med konstant lysbueovn, som tilnærmelsesvis kontrollerer den konstante lysbuelængde ved at stole på den konstante lysbuespænding.
(3) Automatisk regulering af dråbeimpuls-elektrisk lysbueovn styrer automatisk den konstante lysbuelængde i henhold til pulsfrekvensen, der genereres i processen med metaldråbedannelse og -drypning og forholdet mellem pulsvarighed og buelængde.
Efter driftsform
(1) En lysbueovn med periodisk drift, det vil sige, at hver smelteovn betragtes som en cyklus.
(2) Kontinuerlig drift lysbueovn, som har to former.Den ene er den roterende type ovnlegeme;Den anden er, at to ovne deler en jævnstrømsforsyning, det vil sige, når smeltningen af ​​den ene ovn er afsluttet, skal du skifte strømforsyningen til den anden ovn og straks starte smeltningen af ​​den næste ovn.
Ifølge den strukturelle form af ovnlegemet kan den opdeles i
(1) Fast lysbueovn.
(2) Roterende lysbueovn.


Indlægstid: 20-apr-2022