Процедури за одржување за топла храна област на челичната валавница

1.Начелична валавница треба секој ден да ја проверува затегнатоста на ролерите за топла храна, завртките за подножјето на влезните ролки, завртките за фиксирање на страничната водечка плоча и другите завртки за поврзување, а доколку има некакво олабавување, треба да се реши навреме.

2.Проверете ја состојбата на подмачкување на валјакотлежиштеи водено ладење водоснабдување и состојба на одводнување на седиштето со валчести лежишта редовно, еднаш месечно.

3.Проверете ја состојбата на абење, пукнатини и влечење влакна на површината на телото на транспортерот со валјак еднаш неделно.

4.Менувачката кутија наредуктор мотор треба да се отвора еднаш на секои 6 месеци за да се провери абењето на менувачот и да се замени лубрикантот, а заптивката на менувачот исто така треба редовно да се менува.

редуктор мотор

5.Метете го железен оксид под топлиот транспортер со ролери за напојување, масата за подигање и валчестиот транспортер на печката еднаш неделно.

6.Проверете го абењето на спојката на транспортерот со валјак за топла храна и транспортерот со валјак на печката еднаш на секои 3 месеци.

7.Секојдневно проверувајте дали ногата завртка на основата намашина за туркање на челик е лабава;дали челичната прачка за туркање е деформирана;дали хидрауличниот цилиндар треба да работи чувствително и доверливо без истекување на маслото, дали хидрауличниот цилиндар е синхронизиран и дали има истекување на маслото и доколку се најдат проблеми, да се справите со нив навреме.

8.Секојдневно проверувајте дали завртките на основата на челичната машина за туркање се лабави;хидрауличниот цилиндар треба да работи сигурно и без истекување на маслото, без разлика дали хидрауличниот цилиндар е синхронизиран и дали има истекување на маслото;дали челичната количка за туркање работи нормално.

Челична тркалачка мелница

9.Нема лабави завртки за поврзување на масата за кревање;нормално движење на редуктор без бучава, нивото на маслото не треба да биде пониско од долната граница на ознаката на маслото;проверете го ланецот и запчаникот за да обезбедите непречен пренос, ланецот е погоден за степенот на затегнатост и често подмачкувајте го ланецот.

10.Без разлика дали уредот со рамна палета работи непречено, нема феномен на тресење, ако горенаведените проблеми треба веднаш да се контактираат со штипки за да се замени уредот со лопатка;редовно подмачкување со масло на малата осовина на уредот со рамна палета, еднаш неделно;

11.Дали е оштетена канџата на лопатката на рамката на масата со ладна палка, дали завртката на плочата за притисок на шината е затегната, хидрауличниот цилиндар треба да работи чувствителен и сигурен и да нема истекување на маслото, хидрауличниот цилиндар е синхронизиран, нема истекување масло.


Време на објавување: Мар-08-2023 година