Çfarë duhet t'i kushtohet vëmendje gjatë mbylljes së mullirit të petëzimit

Në procesin e prodhimit të fabrikës së petëzimit, kur ka një dështim të ndalimit për mirëmbajtje ose kur duhet të mbyllet në rast emergjence, çfarë duhet t'i kushtohet vëmendje pas ndalimit të fabrikës së petëzimit?Sot do të ndaj me ju një analizë të shkurtër.

1. Pasi të ndalojë fabrika e rrotullimit, ndaloni ushqyerjen e çelikut dhe këputni mjetet rrotulluese në linjë me prerje me gaz për të shmangur stresin e rulit dhe shkaktimin e dëmtimit.

2. Nëse fabrika e rrotullimit duhet të mbyllet për një kohë të gjatë, metoda më e mirë është hapja e sistemit të lubrifikimit për të mbajtur të lubrifikuar kushinetën kryesore dhe më pas vulosni atë për të parandaluar hyrjen e pluhurit dhe mbeturinave në kushinetë.

3. Ndërpritni furnizimin me energji të mullirit dhe pajisjeve ndihmëse.

4. Kullojeni ujin në tubin e ftohjes për të shmangur ngrirjen dhe plasaritjen e tubit të ftohjes kur moti është i ftohtë.

5. Mbroni sistemin e lubrifikimit, motorin, tufën e ajrit dhe lëvizjen e ngadaltë nga pluhuri, por mos e mbyllni shumë fort për të shmangur akumulimin e lagështirës.Përdorni një ngrohës të vogël ose një llambë mbrojtëse për të parandaluar akumulimin e lagështirës.

6. Vendosni një qese me tharëse në të gjitha panelet e kontrollit dhe elektrike për të parandaluar akumulimin e lagështirës dhe mbyllni në mënyrë të sigurt panelin e kontrollit.

Pikat e mësipërme të cilave duhet t'u kushtohet vëmendje janë prodhuesit e petëzimit të çelikut që duhet t'i kushtojnë vëmendje të veçantë.Vetëm duke bërë një punë të mirë në punën e mirëmbajtjes gjatë mbylljes së mullirit të petëzimit, pajisja e rrotullimit mund të kryejë më mirë detyrat e prodhimit gjatë periudhës së prodhimit, të përmirësojë efikasitetin e rrotullimit dhe të zgjasë mullirin e petëzimit.Jeta e shërbimit!


Koha e postimit: Mar-11-2022