Hvilke typer rundstykker finnes det?

I henhold til støpemetoden: Støpte ruller og smidde ruller.

Castingrullerrefererer til typene valser som produseres ved direkte støping av smeltet smeltet stål eller smeltet smeltet jern.

Støpevalser kan deles inn i to kategorier: støpte stålruller og støpejernsruller i henhold til materialer;i henhold til produksjonsmetoder kan de deles inn i to kategorier: integrerte støpevalser og komposittstøpevalser.

 

Smiruller er klassifisert etter materiale som følger:

(1) Smiing av legert stålvalser;

(2) Smiing av halvstålvalser;

(3) Smiing av semi-høyhastighets stålvalser;

(4) Smidde hvite støpejernsruller.

21

I henhold til prosessmetoden:Integrerte ruller, metallurgiske komposittruller og kombinertruller.

1. Sammenlignet med komposittvalsen er den samlede rullen støpt eller smidd med et enkelt materiale for det ytre laget, kjernen og halsen til den samlede rullen.Det ytre laget av rullekroppen og halsen har forskjellige strukturer og egenskaper gjennom støpe- eller smiingsprosess og varmebehandlingsprosess for å kontrollere og justere.Både smidde valser og statiske støpte valser er integrerte valser.Integrerte ruller er delt inn i integrerte støpe- og integrerte smiruller.

2. Metallurgiske komposittstøpevalser inkluderer hovedsakelig semi-spyling komposittstøping, overløp (full spyling) komposittstøping og sentrifugal komposittstøping.Typer komposittvalser produsert ved spesielle komposittmetoder som isostatisk pressing (HIP-Hot Isostatically Pressed) og elektroslaggsveising.Den kombinerte rullen er hovedsakelig et sett med kombinerte ruller.

Ved å produsere materiale:

Serieruller i støpestål, serieruller i støpejern og smidde serieruller

Vanlige typer varmebehandling for ruller: spenningsavlastende gløding, isotermisk sfæroidiserende gløding, diffusjonsgløding, normalisering, temperering, bråkjøling, kryogen behandling.

I henhold til formen på rullekroppen:

Det finnes ulike klassifiseringsmetoder for rundstykker.I henhold til formen på rullekroppen er den delt inn i sylindriske og ikke-sylindriske, førstnevnte brukes hovedsakelig til produksjon av plater, strimler, profiler og ledninger, og sistnevnte brukes hovedsakelig til produksjon av rør.

klyngevalseverk

Avhengig av om det er i kontakt med det rullede stykket:

Delt inn i arbeidsruller og reserveruller.Rullene som har direkte kontakt med det rullende materiellet kalles arbeidsruller;rullene som er plassert på baksiden eller siden av arbeidsrullene uten å komme i direkte kontakt med det rullende materiellet for å øke stivheten og styrken til arbeidsrullene kalles støtteruller.

I henhold til bruken av stativet:

I henhold til bruken av stativet er den delt inn i blomstrende ruller, grovruller, mellomruller og sluttruller.I henhold til variasjonen av rullende materialer er den delt inn i båndruller, skinnebjelkeruller, wire rod ruller og rørruller.Den kan også deles inn i varme og kalde ruller i henhold til tilstanden til det rullende materiellet under rulling.

I henhold til hardhetsverdien:

(1) Myke valser Shore-hardhet er omtrent 30 ~ 40, brukt til avgradingsmaskiner, grovvalseverk av stålverk med store seksjoner, etc.

(2) Halvharde valser Shore-hardhet er ca. 40~60, brukt til grovvalseverk av store, mellomstore og små seksjoner av stålverk og stålplatemøller.

(3) Hard-faced valser Shore hardhet er ca. 60~85, brukt for grove valseverk av tynnplate, medium plate, medium section stål og små seksjon stål mills og backup valser av fire-high valseverk.

(4) Ekstra harde valser Shore-hardhet er omtrent 85~100, brukt i kaldvalseverk.

I henhold til typevalseverket:

(1) Flat rull.Det er detValseverk ruller, rullelegemet er sylindrisk.Vanligvis lages rullene til det varmvalsede stålverket til en lett konkav form, og når de varmes opp og utvides, kan en bedre form oppnås;rullene til det kaldvalsede stålverket lages til en lett konveks form, og rullene bøyes under valsing for å få en god form.

(2) Rillede ruller.Den brukes til å rulle store, mellomstore og små seksjoner, wire stenger og blomstring.Riller er gravert på rulleoverflaten for å forme det rullende materiellet.

(3) Spesialruller.Den brukes i spesielle valseverk som stålrørvalseverk, hjulvalseverk, stålkulevalseverk og piercingsverk.Rullene til dette valseverket har forskjellige former, for eksempel rullene rullet etter prinsippet om skjevvalsing i stålrørsvalsing, som er koniske, midjetrommel eller skive.


Innleggstid: 19. august 2022